Se sijoittuu ajallisesti toisen maailmansodan jälkeen, mutta on tunnelmaltaan huomattavasti vanhanaikaisempi, ihan kuin Jalnassa, jonka 100-vuotisjuhla alkaa lähestymään, olisi jämähdetty 1800-luvun puolivälin asenteisiin. Uutta aikaa osoittaa sentään esimerksi se, että osa perheestä palaa lentäen Euroopasta.
Renny, joka on perheen johtohahmo, haluaa pitää kaikki langat käsissään. Se on kuitenkin mahdotonta, kun tytär Adeline alkaa aikuistua ja omaa myös oman vahvan tahdon. Rennyn onneksi tytär myös rakastaa isäänsä maailmassa kaikkein eniten. Kun Adeline matkustaa serkkunsa Mauricen ja setänsä Finchin mukana Irlantiin, hän rakastuu suinpäin laivalla kohtaamaansa köyhään irlantilaiseen mieheen. Mies ei kuitenkaan katso olevansa vapaa kosimaan Adelinea. Lukija huomaa selvästi, kuinka molemmat ovat luoneet toisistaan lyhyen tuttavuuden perusteella ihannekuvan, joka tuskin voi pitää paikkaansa.
Lista sarjasta kronologisessa järjestyksessä, suluissa julkaisujärjestys. Lähde Wikipedia.
1. Jalnan synty (9)
2. Jalnan aamu (16)
3. Jalnan kotiopettajatar (11)
4. Jalnan nuori Renny (5)
5. Jalnan kevät (7)
6. Jalnan veljekset (13)
7. Jalna (1)
8. Jalnan perhe (2)
9. Jalnan perintö (3)
10. Jalnan isäntä (4)
11. Jalnan kukoistus (6)
12. Näkemiin Jalna (8)
13. Jalnan miehet palaavat (10)
14. Rennyn tytär (12)
15. Kosijoita Jalnassa (14)
16. Juhlat Jalnassa (15)
Onhan tosi sillisalaatti tuo ilmestymisjärjestys ja tapahtumajärjestys. Olen joskus aikoinaan jonkun Jalnan lukenut, mutta muistikuvat ovat aika vähäisiä.
VastaaPoistaNo on kyllä! Epätasaista laatua selittää mielestäni se, että väliin on jälkikäteen kirjoitettu osia, joita ei alunperin oltu kaavailtu sinne. Sitten on yritetty kertoa vain sellaista, millä ei ole mitään vaikutusta seuraaviin, jo kirjoitettuihin osiin. Ei mikään hyvä ratkaisu! Minunkin muistikuvat aikanaan luetuista osista oli vähäisiä, mutta sitten sattumalta löysin osia milloin mistäkin, anoppilan vintiltä, sukulaisten lahjoittamasta kirjakassista jne. ja sain päähäni lukea sarjaa uudestaan.
Poista