Sivut

perjantai 24. tammikuuta 2020

Jørn Lier Horst: Kultaisen kellon arvoitus

Kultaisen kellon arvoitus on lapseni suosittelema nuorten jännäri. Jørn Lier Horst on norjalainen kirjailija, joka on julkaissut myös aikuisten jännityskirjoja, mutta en ole koskaan lukenut hänen teoksiaan. Poikani oli innoissaan kirjasta ja täytyy sanoa, että jos olisin lukenut kirjan itse ensin, en sitä olisi ehkä hänelle vielä suositellut. On nimittäin tosi jännä! Mutta toisaalta, jos lukuinto löytyy jännittävien kirjojen kautta, en todellakaan valita! Lukuinnon lisäksi löytyi myös innostus keksiä omia jännittäviä tarinoita, joten ilmeisesti ei ollut liian jännittävää.


Kultaisen kellon arvoitus on toinen osa Clue-etsiväryhmästä koostuvaan sarjaan ja ensimmäinen osa on suomennettu jo useita vuosia sitten. Toivottavasti jatkoa suomennoksille saadaan nopeammin, koska tällä kertaa ei oikein ole vaihtoehto lukea alkukielellä. Tarinassa on nimittäin monia mysteerejä, jotka eivät saa ratkaisua vielä tässä sarjan toisessa osassa.

Kirjassa kolmesta lapsesta ja koirasta koostuva ryhmä pääsee puolivahingossa kultasepänliikkeen ryöstösaaliin jäljille. He joutuvat itsekin suureen vaaraan arvoitusta selvittäessään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti