Sivut

keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Kaikilla kielillä -lukuhaaste

Bibbidi Bobbidi Book -blogissa aloitettiin keväällä Kaikilla kielillä -lukuhaaste ajalle 13.3.-30.11.2018. Innostuin aiheesta kovasti ja päätin ainakin yrittää osallistua haasteeseen. Haastekohtia oli viisi: suomi, englanti, ruotsi, joku muu kieli, jota osaat ja kieli, jota et vielä osaa. Näistä viimeinen kohta jäi suorittamatta, vaikka olisikin ollut hienoa hakea kirjastosta lasten kuvakirja vaikka saameksi tai jollain muulla täysin vieraalla kielellä.
  1. Lue kirja suomeksi 
    • Ainoa taivas, joka teki kauniilla mutta ei liian koukeroisella kielellään ja tarinallaan minuun valtavan vaikutuksen.
  2. Lue kirja englanniksi 
    • Lean mean thirteen, turvallinen valinta. Janet Evanovichin huumoridekkareita, joita olen lukenut aiemminkin englanniksi. Ja sarjan seuraavakin osa on jo odottamassa.
  3. Lue kirja ruotsiksi 
    • Damaskus Sölvesborg, kirjaston nuortenosastolta satunnaisesti etsitty kirja, joka osoittautui yllättävän mukavaksi valinnaksi. Kieli oli helppoa ja sitä oli sujuvaa lukea myös tällaisella puutteellisella ruotsinkielen taidolla. Myös tarina oli ajankohtainen ja kiinnostava.
  4. Lue kirja jollakin muulla kielellä, jonka osaat 
    • Heute heisse ich Jakob! Tiesin heti, että haluan yrittää lukea myös saksaksi jotain helppoa. Saksan kielen opintoja on takana lukion kolme vuotta, ja välillä kieli oli aika unohduksissa. Duolingo-sovellus kännykässä on palautellut kieltä mieleen, ja oli mukava yllätys, miten helppo oli lukea lastenkirjaa saksaksi. 
  5. Lue (lasten)kirja kielellä, jota et vielä osaa
    • Tämä haastekohta jäi sitten toteuttamatta. Harmi kyllä. Mutta voinhan tutustua johonkin vieraskieliseen lastenkirjaan joskus ilman haastettakin!

Kiitos mukavasta haasteesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti