Sivut

perjantai 3. elokuuta 2018

Tove Jansson: Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia

Tove Janssonin Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia on julkaistu sekä ruotsiksi että suomeksi 1962. Minä kuuntelin sen äänikirjana, tarkoitus oli että yhdessä lasten kanssa, mutta kertomusten tempo oli ehkä hieman hitaansorttinen lapsille, joten osan kuuntelin ihan yksin automatkoilla.


Muumit ovat minulle tutumpia japanilaisesta tv-sarjasta kuin kirjoista, ja oli hauskaa huomata, että osaa kertomuksista olikin hyödynnetty tv-sarjan teossa. Kuten ainakin Maailman viimeinen lohikäärme, Kertomus näkymättömästä lapsesta ja Kuusi. Mutta useat kertomukset kertovat ihan muista hahmoista kuin muumeista tai Nuuskamuikkusesta, joten ehkä sekin harhautti vähän lapsia.

Ehkä suosikkini tarinoista oli Hemuli joka rakasti hiljaisuutta. Hemuli työskentelee tarinassa huvipuiston lipunrei'ittäjänä, vaikka rakastaisi rauhaa ja hiljaisuutta. Kun sade hajottaa puiston, Hemuli muuttaa yksin isoäitinsä vanhaan puutarhaan. Lapset keräävät löytämänsä huvipuiston osat yhteen ja rakentavat huvipuiston uudelleen Hemulin puutarhaan.

Seuraavaksi ehkä joku toinen muumikirja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti