Sivut

perjantai 24. elokuuta 2018

Timo Parvela: Ella ja Äf Yksi

Vuonna 2008 julkaistu Ella ja Äf Yksi oli ensimmäinen kosketuksemme Ella-sarjaan. Koekaniineina minulla oli yksi tokaluokkalainen ja yksi eskarilainen. Pistin äänikirjan pyörimään autossa kesälomamatkalla, ja ihastuimme jo pelkkään alkuun niin, että tilaisuuden tullen ostimme samalla lomareissulla kirjasta tehdyn elokuvan Ella ja kaverit. Elokuvakin katsottiin samantien, ja äänikirjaa jatkettiin paluumatkalla kun elokuva oli jo katsottu. Raati piti molemmista kovasti!


Ella kavereineen on toisella luokalla sympaattisessa pikkukoulussa, kun koulu päätetään pienen väärinkäsityksen jälkeen lakkauttaa. Lapset siirretään saman tien valtavaan, peräti kymmenentuhannen oppilaan kouluun ja opettaja viedään vankilaan lasten kaltoinkohtelun vuoksi. Lapsilla onkin siis kaksi tehtävää: pelastaa sekä koulu että opettaja.

Uudessa koulussa pyörii myös omituista porukkaa, kuten Anna, joka on eksynyt jo kuukausia sitten eikä ole vieläkään löytänyt luokkaansa, ja Äf Yksi -niminen poika, joka on kaikkien sääntöjen ulkopuolella rikkaan isänsä vuoksi.

Helmet-lukuhaasteesta merkataan kohta, jossa käydään koulua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti