Sivut

keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Kaari Utrio: Hupsu rakkaus

Niin vähästä ihminen on kiitollinen. Hillitty, järkevä Hedda Becke oli hylännyt mahdollisuuden mukavaan elämään pääkaupungissa, lähtenyt suin päin outojen ihmisten matkaan vain saadakseen olla edes vähän aikaa lähellä miestä, joka rakasti toista. Rakkautta ei voinut käskeä; sen vuoksi jouduttiin rosvoluolaan ja oltiin silti onnellisia.

En ole vuosiin lukenut Kaari Utriota, joka oli nuoruusvuosieni suosikki. Jotenkin ajattelin niiden toistavan itseään ja väsyin niihin. Nyt kuitenkin Utrion uutuus Hupsu rakkaus (2017) pääsi lukulistalleni, eikä syyttä. Nautin kirjan huumorista ja topakasta päähenkilöstä suuresti. Sankari ei aivan vakuuttanut minua, mutta ei sen ehkä niin väliä.



Hedda Becke saapuu Helsinkiin serkkunsa Nora Wernerin seuraneidiksi. Noran isä kuitenkin menehtyy samana yönä, ja paljastuu että perhe on puilla paljailla. Kapteeni Harry Lindmarck lupaa viedä perheen näiden ainoiden sukulaisten luokse kotiseudulleen, ja koska Hedda on suinpäin rakastunut kapteeniin, lähtee hän mukaan. Paha vain Heddan kannalta, että kapteeni on rakastunut yhtä suinpäin kauniiseen Noraan.

Helmet-lukuhaaste: 28. Sanat kirjan nimessä ovat aakkosjärjestyksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti