Sivut

sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Eppu Nuotio: Myrkkykeiso

Seisoessaan siinä, keskellä suurta merelle antavaa huonetta Timo tajuaa sen, että kotona kaupungissa näkyy jo Mirkan poissaolo, sillä niin väkevästi hänen läsnäolonsa tuntuu täällä. Tuoreet kukat, villatakki tuolin selkänojalla, kirjapinot, Mirkan lukulasit ja villasukat. Ja tuoksu, pesuaineen seasta nouseva parfyymi, Mirkan tuoksu.

Myrkkykeiso (2017) aloittaa uuden Ellen Lähteestä kertovan dekkarisarjan. Ellen Lähde on eläkkeelle jäänyt martta-harrastaja, joka on sattumalta hoitamassa pientä tyttöä sillä aikaa kun tämän äiti on kesämökillä ja isä ei ole tottunut hoitamaan lasta. Pesti päättyy äkillisesti ja myöhemmin Ellenille selviää, että tytön äiti on kadonnut kesämökillä ollessaan. Kun Ellen saa selville myös muita kummallisia naisen katoamiseen liittyviä seikkoja, hän ei voi jättää asiaa sikseen.


En ole lukenut Eppu Nuotion kirjoja aiemmin. Vaikka aluksi tarinaan oli vaikea päästä mukaan hahmojen vaihdellessa ja vilistessä, ja sitä paitsi mitään ei ollut vielä edes tapahtunut, Myrkkykeiso vakuutti minut silti viehättävällä tyylillään. Pidin siitä kovasti ja palaan varmasti Ellenin tutkimusten pariin myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti