Sivut

keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Donna Leon: Maalliset jäänteet

Donna Leonin Guido Brunetti -sarja on viime vuosina tuntunut toistavan itseään. Maallisissa jäänteissä tehdään sentään paikanvaihdos, mikä tuntui erittäin tervetulleelta vaihtelulta.

Brunetti päätyy parin viikon sairaslomalle teeskenneltyään sydänkohtausta pelastaakseen kiivasluontoisen työtoverinsa uhittelemasta väärällä ihmiselle. Sairaslomaa hän lähtee viettämään vaimonsa sukulaisen huvilalle. Huvilan talonmiehenä onkin Brunettin isän vanha ystävä, joten yhteys löytyy helposti.



Vajaan parin viikon kuluttua mies kuitenkin katoaa. Mitä on tapahtunut? Brunetti ryhtyy sairauslomastaan huolimatta selvittämään asiaa.

Leonin romaaneissa on viime aikoina tuotu vahvasti esille huoli ympäristöstä, jätteiden käsittelystä ja Venetsian lisääntyneestä turismista. Niin tässäkin.

Ympäristönvaihdos teki kuitenkin terää ja pidin Maallisista jäänteistä enemmän kuin parista edellisestä sarjan osasta. Kuuntelin Maalliset jäänteet kirjaston äänikirjana ja minulle tuli jopa hiukan kiire ehtiä lukea se ennen palautuspäivää. Tarina veti kuitenkin niin hyvin, että ehdin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti