Sivut

sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Becky Albertalli: Minä, Simon, Homo Sapiens

Vieläkin hykerryttää, ja mieli tekee sanoa vain: oi! Ihan uskomaton kirja, jota en voinut päästää käsistäni, tai tässä tapauksessa, koska kuuntelin äänikirjaa, korvistani. Perhe yritti puhua minulle, mutta en kuullut, koska minun oli aivan välttämätöntä kuulla ensin, miten Simonin oikein käy.Simon on homo, muttei ole kertonut siitä vielä kenellekään. Paitsi sähköpostitse ja anonyyminä tuntemattomalle Bluelle, jonka henkilöllisyydestä Simon tietää vain sen, että tämä käy samaa koulua ja on samalla vuosikurssilla. Simonin koulutoveri Martin pääsee vahingossa näkemään Simonin sähköpostitilin, ja alkaa kiristää tätä. Martin on nimittäin ihastunut Abbyyn, Simonin ystävään, ja haluaisi päästä tämän lähelle. Simon ei välitä, vaikka hänen salaisuutensa paljastuisikin, mutta mitä jos Blue lakkaa viestittelemästä hänelle enää?

Simon ei halua draamaa eikä että asioista tehdään suurta numeroa, mutta draamaa ja suurta numeroa tässä kirjassa piisaa.

Meni välittömästi myös "voisin lukea uudestaan" - listalleni. Aivan upea lukukokemus, ja aion ehdottomasti hankkia myös kirjasta tehdyn elokuvan nähtäväkseni.

Edit. 26.5. Ja katsoinkin elokuvan Love, Simon eilen illalla. Se oli pettymys. Kirja on huomattavasti parempi kuin elokuva, jossa ratkaisevia kohtauksia on muokattu tosi epäuskottavalla tavalla. Lue siis kirja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti