Sivut

sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Pehkonen Kirsi: Jylhäsalmella salamoi

Äiti oli puhelimessa epäillyt, ettei Anna osaisi yksin nukkua vieraassa talossa. Mutta äiti ei tullut ajatelleeksi, että yksin hän nukkui kaupungissakin, miksi se muualla olisi sen kummempaa. Haapa-ahon talo, kokonainen ihmisikä sitten rakennettu, oli tietysti vielä vieras ja sen äänet outoja. Valokin erilaista kuin katulamputetussa kaupungissa, mutta Anna nukkui hyvin ja sikeästi.

Kirsi Pehkosen Jylhäsalmi-sarjan ensimmäinen osa Sydämenasioita Jylhäsalmella, oli mukava lempeä lukukokemus. Samoin hyväntuulen kirjaksi osoittautui myös tämä seuraava osa, Jylhäsalmella salamoi (2018).


Minun on hieman vaikea käsittää, millä Anna aikoo elää vuokratessaan syksyksi vanhan talon maalta Jylhäsalmelta. Lontoossa toistaiseksi asuva miesystävä Tom on laskenut pystyvänsä etätöihin, mutta Anna ottaa omasta kiinteistövälittäjän työstään vapaata syksyn ajaksi. Kun Tom ei sitten tulekaan, Anna joutuu miettimään syksyn kuvioita. Muutoin Annan suunnitelmat kuulostavat suorastaan ihanteelliselta ja voin vain kuvitella kuinka hyvältä tuntuu kesäinen ruoho paljaiden jalkojen alla.

Eikä maalla sitä paitsi ole ollenkaan niin yksinäistä kuin olisi voinut kuvitella. Haapa-ahon ohitsekin ajelee jos jonkinlaista autoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti