Sivut

keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Taru ja Tarmo Väyrynen: Vuorileijonan varjo, kooste 1

Löysin kirpparilta vanhan, jo unohtamani suosikin. Fantasiatrilogia Vuorileijonan varjo on nuorille kirjoitettua lempeää fantasiaa, jossa kyllä soditaan ja kuollaan ja otetaan nuoria tyttöjä orjiksi, mutta lopulta kaikissa on kuitenkin hyvä puolensa, joka yleensä voittaa. Pahaan vastataan hyvällä ja lopulta pahakin kääntyy hyväksi ja niin edelleen. Ja mikä ettei, sellainen maailma kelpaa kyllä välillä meille aikuisillekin.

Sarjan ensimmäinen osa Kuuman tuulen aika (1996) esittelee Sirpin rauhallisen saarivaltakunnan, jossa uskotaan Kooraan, joka kieltää tarttumasta aseisiin. Paha vain, että naapurivaltiossa Vuorimaassa ollaan sotaisampia ja he päättävät vallata Sirpin, ja mikä sen helpompaa, eihän heillä ole edes aseistettua armeijaa. Tessi, hallitsijan 11-vuotias tytär pääsee pakoon ja joutuu kapinallisten epäviralliseksi johtajaksi. Sirpissä kasvatettu orpopoika Kare uskoo, toisin kuin Tessi, aseelliseen vastarintaan ja nousee johtamaan sitä. Onneksi heillä molemmilla on ystäviä tukenaan.



Toinen osa, Kuningastie (1997), kertoo kuinka Kareta, joka on syntyjään vuorimaalainen kuninkaallinen, taistelee vallasta Vuorimaassa. Osoittautuu, ettei sodassa ole mitään kunniakasta, vaan se on uuvuttavaa ja kaukana sankaritarinoista. Kareta joutuu myös ratkaisemaan, kuinka korjata omia virheitään. Myös tässä kirjassa ystävien tuki on välttämätöntä, sillä sotajoukot eivät luota Karetaan, vaan hänen sotapäälliköihinsä.



Kolmas osa, Tähtien kosketus (1997), matkaa Autiomaahan, josta on kerrottu myös kahdessa aiemmassa kirjassakin. Siellä on vallanhimoinen klaanipäällikkö, joka haluaa alistaa kaikki Autiomaan klaanit ja myös Sirpin ja Vuorimaan.



Eli hyvin sotaisat ovat kirjojen aiheet, mutta ihmisen pyrkimys hyvään kuitenkin nousee kaikessa. Tarina veti edelleen näin pitkän ajan jälkeen hyvin mukaansa, enkä todellakaan muistanut juonenkäänteitä. Enhän nimittäin muistanut edes sitä, että tarina jatkuu trilogian jälkeen! Ja uusiakin osia sarjaan oli kirjoitettu ihan muutama vuosi sitten, ja niitä en siis ole lukenut vielä ollenkaan.

Kirjailijat Taru ja Tarmo Väyrynen ovat muuten antaneet koko sarjan luettavaksi ilmaisina e-kirjoina, joten vaikkei kirjoja omasta kirjastosta löytysi, pääsee silti lukemisen makuun! Ja lisätietoa Vuorileijonan varjon sarjan maailmasta löytyy Kooran linnan kirjastosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti