Sivut

sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Milja Kaunisto: Luxus

"Sää oot oikee… kreivitär. Onks se totta?"
Marie sulki jälleen silmänsä ja nyökkäsi hiljaa. "Minä olin kreivitär. Nyt en ole enää mitään muuta kuin pelokas nainen, joka istuu tässä huoneessa päivästä toiseen ja muistelee menneitä päiviä. Olen taakka herra Borealille."

Milja Kauniston Luxus (2016) viipyi lukulistallani pitkään. Sain sen luettua lopultakin nyt, kun se ei todellakaan ole mikään uutuus ja koko trilogiakin on jo julkaistu. Ehkä minusta oli vähän  vastenmielistä tarttua tällaiseen tiiliskiviromaaniin, mutta Luxus kyllä vetäisi mukaansa kun lopulta avasin sen.


Isidore Boreal, pyövelinkisälli, pelastaa kaltoin kohdellun kreivitä Marie-Constance de Boucardin katuojasta Ranskan vallankumouksen ensi aalloissa. Miksi kreittären puoliso on tuomittu kuolemaan, ja miksi tämä kutsuu viime sanoinaan Nenetteä? Kuinka selviytyä maailmassa, jossa ei ole enää aatelisia eikä oikeastaan mitään asiaa ulos kadulle?

Lopulta turvapaikka löytyy markiisi de Saden mielikuvituksen loihtimasta ylellisestä bordellista Maison de Luxe. Mitä sen jälkeen tapahtuu? Sen nähdäkseni minun täytyy ilmeisesti lukea Purppuragiljotiini-sarjan toinen osa.

Jatkumo - sarjakirjojen lukuhaaste.
Helmet-lukuhaaste, 31. kirjaan tarttuminen hieman pelottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti