Sivut

sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Kaisa Ikola: Koivurannan Grace

-Oletko sinä koskaan aiemmin tehnyt mitään hänen selkänsä takana? 
-Tietysti olen, Betty puuskahti. -Minä tarkoitan… mitään tällaista? Elizan kädet olivat pysähtyneet kesken kaiken, kun hän oli laskostamassa takaisin laukkuun niitä asuja, joita ei ollut lopulta kelpuuttanutkaan Bettylle. -Tarkoitatko, että pyrkinyt näyttämään mahdollisimman — miten sinä sen sanoit — herkulliselta lähteäkseni salaa ulos vieraan miehen kanssa? Toivottavasti et kysy tosissasi!

Sodan jälkeen Kaisa Ikolan Betty-sarjassa siirrytään seuraavaan sukupolveen. Ajassa on siirrytty kymmenkunta vuotta eteenpäin ja Gracesta tulee kirjan päähenkilö. Muutamassa luvussa päästään vielä seuraamaan Bettyn ajatuksenjuoksua, kuten esimerkiksi tämän kirjoituksen alun lainauksessa. Todellakin, sota on ohi, ja tässä kirjassa tapahtumia riittää. Sodan varjot ovat kuitenkin jättäneet jälkensä kaikkiin, jotka sodan muistavat.

Grace vaikuttaa olevan aivan äitinsä tasolla järjestellessään toisten sydämenasioita. Hänen omaakin sydäntään jo tavoitellaan, vaan sitä ei saa omakseen kukaan - vai saako sittenkin? Lue itse. Grace on julkaistu netissä ilmaisena blogikirjana kuten sarjan aiemmatkin osat. Kirja on ihan loistava ja ansaitsee lukijansa ehdottomasti.

-Kaikki pelkäävät jotakin, ei sillä ole mitään tekemistä normaaliuden kanssa! Jotkut pelkäävät korkeita paikkoja niin, etteivät voi nousta edes portaille, ja toiset eivät uskalla ikimaailmassa kävellä tyhjän torin halki, vaikka kummassakaan asiassa ei ole järjellä ajatellen mitään vaarallista! Ei mikään pelko ole koskaan järkevää!

PS. Sitä paitsi sarjan seuraavaa osaa julkaistaan jo, luku päivässä. Mukaan ehtii vielä hyvin! Maailma kutsuu, Grace

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti