Sivut

sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Vera Vala: Tuomitut

- Padre Marco ei olisi koskaan tehnyt itsemurhaa. Hänet työnnettiin alas kymmenien metrien pudotukseen. Jos teette työnne hyvin, saatte kyllä selville, kenen kautta saatana nyt tekee töitään. Kaksikymmentävuotta sitten te hidastelitte ja neljä Jumalan palvelijaa ehti kuolla. Neljä oikeamielistä kalastajan seuraajaa murhattiin, don Giuliano sanoi ja heristi sormeaan. - Nyt heitä on surmattu jo kolme. On vain ajan kysymys, milloin neljäs sielunpaimen löydetään teurastettuna. Saatanan seuraajat eivät epäröi täyttää herransa käskyjä.

Viimeinkin pääsin jatkamaan Vera Valan Arianna de Bellisistä kertovaa dekkarisarjaa. Tuomitut (2015) on sarjan neljäs osa ja aloitin sarjan viime keväänä kolmannesta osasta. Villa Sibyllan kirous päättyi Ariannan oman elämän osalta kutkuttavan jännittävään kysymykseen - onko hän ja hänen odottamansa lapsi vaarassa? Halusin siihen kysymykseen vastauksen - mutta jouduin pettymään. Kirjan alussa Arianna on jatkanut elämäänsä kuten ennenkin, lapsi ei ole syntynyt eikä Arianna ole tehnyt päätöstä suuntaan eikä toiseen.



Arianna lähtee Torinoon etsimään sukulaistyttöä, joka on liittynyt outoon lahkoon ja saattaa olla nyt vaarassa. Torinoon saapuu myös Ariannan pappisveli Ares, sillä paikkakunnalla on kuollut jo kaksi pappia. Vatikaanissa huolestutaan pappien surmista ja lähetetään Ares tutkimaan asiaa. Nyt seurataan siis sekä Areksen että Ariannan näkökulmia ja minun mielestäni se on onnistunut ratkaisu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti