Sivut

perjantai 13. joulukuuta 2019

Astrid Lindgren: Ronja Ryövärintytär

Nyt tuli tutustuttua melkoiseen lastenkirjaklassikkoon. Astrid Lindgrenin Ronja Ryövärintytär oli minulle käytännössä vieras kirja, pätkän elokuvaa olen nähnyt joskus televisiosta. Nyt kuitenkin lapseni opettaja oli koulussa lukenut kirjaa luokalle ääneen ja syystä tai toisesta kirja oli joko jäänyt kesken tai lapseni ei ollut kuullut loppua. Pitihän tähän sitten tarttua ja kuuntelimme kirjan äänikirjana. Lapset antoivat kirjalle täydet viisi tähteä, joten kyllähän tämä hyvin onnistunut lukukokemus oli.


Ronja asuu äitinsä Loviisan, isänsä Matiaksen ja tämän ryövärijoukkion kanssa Matiaksenlinnassa, joka sijaitsee Matiaksenmetsässä. Ronja on kuin kotonaan metsässä, jossa asuu monenlaisia fantasiaolentoja.
Ronja järkyttyy, kun kuulee isänsä olevan ryöväri, eikä hän hyväksyä ryöstämistä.
Sinä yönä, kun Ronja syntyi, salama iski linnan kahtia. Myöhemmin linnan toiseen puoliskoon muuttaa Matiaksen perivihollinen Borka vaimonsa Undiksen, poikansa Birkin ja oman rosvojoukkionsa kanssa. He nimeävät sen Borkanlinnoitukseksi. Ronja ystävystyy Birkin, vihollisen pojan kanssa. Lapset seikkailevat kaksin metsässä aamusta iltaan, mutta heidän pitää pitää ystävyytensä salassa, sillä heidät isänsä eivät hyväksyisi sitä tai sovintoa ylipäänsä.
Ystävyydelle eivät kuitenkaan isätkään voi mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti