Sivut

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Kaisa Ikola: Betty maailmalla

Ovikello kilahti. Hetken kuluttua Peggy ilmestyi kynnykselle pitkulainen laatikko käsissään.
-Tämä tuotiin Betty-neidille, hän sanoi.
Tyttö näytti virkistyvän, avasi laatikon ja veti silkkipaperit pois. Kirjastoon tulvahti kielojen tuoksu.
-Keneltä ne ovat? Rosie tärisi jännityksestä.
Betty vilkaisi korttia, sittten hän äkkiä paiskasi kukat tuleen ja juoksi omaan huoneeseensa.
-Bet Stewart! Rosie huusi hänen peräänsä ja yritti pelastaa kukkia liekeistä. -Tiedätkö sinä, mitä kielot maksavat lokakuussa!

Olen jatkanut netissä blogikirjoina julkaistujen Betty-tyttökirjojen lukemista. Toisessa osassa Betty valmistuu opettajaksi ja lähtee opettajaksi pieneen maaseutukylään. Myös sydämen asiat tuottavat päävaivaa, sillä vaikka Bettyllä on jo edellisestä osasta tutut ihailijansa, ei asiat tahdo edetä - suurelta osin siksi, että Betty itse haahuilee päättämättömänä edestakaisin. Onneksi myös kosijaehdokkailla on keinonsa saada tytön mieli muuttumaan - joskus se vain vie todella kauan.

Itkin vähän, sitten kerroin kaiken Isoäidille. Kuten jo totesin, hän sanoi: 'Luojan kiitos!' Melko kyyninen asenne.
-Ensimmäinen järkevä tekosi tänä vuonna, ellei aamiaista ja päivällistä oteta lukuun, hän sitten ilmoitti.

Betty jatkaa läheistensä sydänsurujen korjaamista saattamalla yhteen yllättäviäkin pariskuntia. Ja onnellisestihan Bettyn tarina sitten päättyy, aivan niinkuin vain toivoa saattaa.

Tämän osan Kaisa on kirjoittanut n. 20-vuotiaana ja Kaisa taisi jo väittää tarinan loppuvan siihen, sillä hänen nuorena aloittamansa kolmas osa ei koskaan valmistunut. Onneksi hän kuitenkin muutti mielensä ja julkaisi muutamankin jatko-osan. Siitä se tarina oikeastaan vasta alkaa! Joten palataan jatko-osiin myöhemmin.

Kirjoitukseni Betty-sarjan ensimmäisestä osasta.

Voit ladata Betty maailmalla -kirjan pdf:nä tai lukea sen blogista.

Tutustu myös tähän kirjaan liittyviin erikoistarinoihin:
Jouluaatto Manhattanilla (Mitä tapahtui Duncanille silloin, kun Betty jäi myrskyn kourissa jouluksi opetuspaikkaansa, eikä päässytkään kotiin? Ja onko siitä kaikesta koskaan kerrottu Bettylle?)

Ja koska tämäkin osa oli kirjoitettu kauan aikaa sitten, Kaisa on muokannut tätä ennen julkaisua. Myöhemmin hän julkaisi tekstejä siitä, kuinka kirjan loppu muuttui näissä muokkauksissa.
Muuttunut luku: Betty avaa silmänsä
Muuttunut luku: Betty maailmalla -kirjan loppu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti