Sivut

sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Veera Vaahtera: Kevyesti kipsissä

Seinustalla oli matala kirjakärry. Laahasin itseni kärryn luokse, otin siitä tukea ja pudottauduin jalkaa varjellen sen taakse piiloon. 
Pidin pääni alhaalla ja kipsin kirjakärryn takana, toivoin parasta, ja yhtäkkiä minua alkoi vastustamattomasti naurattaa. Voisi elämä tietysti olla helpompaakin, ajattelin. Saattaisi olla yksinkertaisempaa, jos opettelisi puhumaan ihmisten kanssa.

Veera Vaahteran Kevyesti kipsissä (2016) on juuri sopivaa sairaslomaluettavaa. Kevyttä, helposti nieltävää ja aiheuttaa vain mukavia ajatuksia. Lotta on lukutoukka, joka keskittyy lähinnä lukemiseen. On onni, että hän on löytänyt työpaikan - kirjaston vahtimestarina - jossa joutoaikana voi sitä harrastaa. Mutta kirja kädessä ja silmät kirjassa Lotta kävelee vahingossa auton alle ja loukkaa jalkansa.


Kun samaan aikaan yläkerran mummo on unohtanut veden valumaan, joutuu Lotta evakkoon siskon luokse. Ja niin elämään ilmaantuu yhtäkkiä kaksikin kiinnostavaa miestä: Jiri, jonka kanssa voi keskittyä kaikessa rauhassa lukemiseen, ja Olle, joka on suorastaan ällöttävän sosiaalinen. Kumpi heistä kannattaisi valita?

Helmet-lukuhaaste: kirjassa luetaan kirjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti