Sivut

sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Diana Gabaldon: Syysrummut

Kersantti oli alkanut napittaa sotilastakkiaan. Hän katseli herkeämättä Jamieta. "Kuulinkin jo, että joku Fraser on tullut kuppaamaan Cameronin rouvaa River Runin tilalle", hän sanoi. Turpeat huulet värähtivät ilkeästi. "Sinähän se ilmeisesti olet, vai kuinka?"

Viimeksi jätimme Clairen ja Jamien rannalle nauttimaan selviytymisestään. Nyt he ovat aloittaneet hitaan vaelluksensa etsien omaa paikkaansa Amerikan siirtokunnissa. Claire pelkää menettävänsä Jamien, jos tämä palaa Skotlantiin, sillä omassa ajassaan Claire on nähnyt Jamien hautakiven. Mutta ei Amerikkaan jääminenkään ongelmatonta ole, sillä itsenäisyystaistelu on vasta tulossa. Se sota ei ole Jamien eikä Clairen, mutta voiko siltä välttyä, jos rakentaa elämänsä siirtokuntiin?Käy ilmi, että heillä on jopa vaihtoehtoja: he voivat jäädä Jamien tädin tilalle River Runiin tai saada maata vuorilta ja perustaa sinne oman paikan.

Omassa ajassaan Brianna kaipaa äitiään Clairea ja rakentaa hyyyvin hitaasti suhdetta Rogeriin, joka oli paikalla, kun Claire palasi 200 vuotta ajassa taakse päin. Ja kun Brianna sitten löytää lehtileikkeen, jonka mukaan Claire ja Jamie ovat menehtyneet tulipalossa, päättää hän lähteä menneisyyteen varoittamaan heitä. Roger lähtee hänen peräänsä, mutta eihän se ihan niin helppoa ole.

Olen etsinyt oikeaa kronologiaa kirjoille Dianan Gabaldonin omilta nettisivuilta ja kirjojen suomennoksia Wikipedian suomenkielisiltä sivuilta.
  1. Muukalainen
  2. Sudenkorento
  3. Matkantekijä
  4. Syysrummut
  5. Tuliristi
  6. Lumen ja tuhkan maa
  7. Luiden kaiku
  8. Sydänverelläni kirjoitettu

Helmet-lukuhaaste: Kirjan nimessä on vain yksi sana.
Jatkumo - sarjakirjojen lukuhaaste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti