Sivut

perjantai 20. huhtikuuta 2018

Riikka Ala-harja: Kahden maan Ebba

Viime viikolla isä lähetti mulle viestin, ettei se haluaisi olla näin paljon musta erossa. Että sillä on niin kova ikävä, että toisessa maassa asuminen tuntuu rangaistukselta. 
Mä en osannut vastata siihen.
Enkä mä vastannutkaan.

Kahden maan Ebba (2017) kiinnosti minua kovasti luettuani siitä muutamia blogiarvioita ja se kyllä lunasti odotukset. Ebba kulkee kahden maan väliä, sillä Ebba ja äiti asuvat Suomessa ja isä Saksassa. Matkaan isän luokse on lähdettävä silloinkin, kun se ei yhtään sopisi, kuten koulun tanssiaispäivänä, kun haluaisi vain nauttia odotettujen tanssiaisten jälkitunnelmista ja jutella seuraavana päivänä koulussa kavereiden kanssa kaikesta. Mutta Ebba matkustaakin samana iltana Saksaan.Tällä kertaa lentäminen onkin yllättävän mukavaa, kun samalle lennolle osuu toinenkin isänsä luokse matkustava lapsi.

Kahden maan Ebba on sopivan pituinen ja kuvaa Ebbaa ja hänen ajatuksiaan elävästi. Omille, vähän Ebbaa nuoremmille lapsilleni en Ebbasta lukenut, mutta olisin saattanut lukea, jos kahdessa kodissa eläminen olisi syystä tai toisesta heillä mielessä. Kirjassa ei ole sellaisia teemoja, joiden vuoksi välttelisin lukemista nuoremmille lapsille, nyt kirjaa ei luettu lähinnä pituuden vuoksi.

Helmet-lukuhaaste 47. Kirja kerrotaan lapsen näkökulmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti