keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Nora Roberts: Lasisaari

Tekisipä hän mitä hyvänsä ja miten ja missä tahansa, hän ei voisi koskaan asettua aloilleen pidemmäksi aikaa kuin noin vuosikymmeneksi. Hän ei voisi koskaan solmia pysyviä tai edes löyhiä siteitä muihin ihmisiin, koska jonkin ajan kuluttua he kummastelisivat miestä, joka ei vanhentunut päivääkään.
Ja niille, jotka toivoivat kuolemattomuutta, hän antaisi vielä kerran neuvon: varo mitä toivot.

Nora Robertsin uusin romanttinen trilogia päättyy Lasisaareen (2018). Sarjan aiemmat osat: Kohtalon tähdet ja Huokausten poukama.


Oli arvattavissa, että kuusikon jäljellä olevat henkilöt - kuolematon Doyle ja ihmissusi Riley - päätyvät yhteen. Kuusikon tehtävänä on etsiä kadonneet kolme tähteä, joista kaksi on jo löytynyt. Ei liene epäilystäkään siitä, etteivät he onnistuisi tehtävässään, vaikka hommaa hankaloittaakin paha Nerezza-jumalatar, joka pyrkii saamaan tähden heiltä. Jotenkin sankarit tuntuvat rutinoituneelta taisteluihin Nerezzan kanssa, ja tähtien löytämiseenkin heillä on jo selvä rutiini.

Vaikka Lasisaari on yllätyksetön, niin se on silti kelpo viihdettä romantiikan nälkään ja tarjoaa sopivasti (muttei liikaa) jännitystäkin.

Osallistuu Helmet lukuhaasteeseen (kirjassa käy hyvin) ja Jatkumo - sarjakirjojen lukuhaasteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti