Sivut

sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Robert Galbraith: Pahan polku

"Varo sitä maastotakkista."
"Olet säikky."
"Totta helvetissä olen", Strike sanoi ja veti tupakka-askin valmiiksi esiin. Edessä oli lyhyt kävely metroasemalle. "Meille lähetettiin hitto vie jalka."

Robert Galbraith on J. K. Rowlingin salanimi, joka kerrotaan kirjassa avoimesti, joskaan sitä ei käytetä kannessa markkinointina. Se ei liene tarpeen, sillä Galbraithin Cormoran Strikestä kertovat dekkarit seisovat kyllä omilla jaloillaan.

Yksityisetsivä Cormoran Strike ja hänen kollegansa Robin Ellacott jatkavat tutkimuksiaan. Tällä kertaa uhka kohdistuu erityisesti Robiniin, jolle toimitetaan paketissa katkaistu jalka. Joku vaanii Robinia, mutta tavoittelee ehkä nimenomaan Strikea. Onko se joku Striken menneisyydestä? Poliisi ei kiinnostu Striken epäilyistä, joten Strike ja Robin aloittavat omat tutkimuksensa.Samaan aikaan Robinin jo kertaalleen lykätyt häät lähestyvät. Hänen sulhasensa on huolissaan Robinin ja Striken läheisestä yhteistyöstä ja vaarallisesta työstä. Kirjassa jännitetään myös sitä, saavatko Robin ja hänen sulhasensa selvitettyä ongelmat, ja kuinka häiden käy.

Käen kutsu
Silkkiäistoukka

Helmet lukuhaaste: Kirjan nimessä on adjektiivi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti