Sivut

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Maria Turtschaninoff: Maresi - Punaisen luostarin kronikoita

Maresi - Punaisen luostarin kronikoita (2014) on edustaa kotimaista fantasiakirjallisuutta. Maria Turtschaninoff on suomenruotsalainen ja Maresi on hänen kolmas samaan maailmaan sijoittuva romaaninsa. Lisäksi hän on julkaissut muita romaaneja.

Maresi, kirjan sankaritar on nuori tyttö, joka asuu Punaisessa luostarissa, saarella, jonne mieheltä on pääsy kielletty. Punainen luostari on turvapaikka, jonne saapuu tyttöjä, joille halutaan parempi koulutus, enemmän tietoa, parempaa ruokaa tai yksinkertaisesti paikka, jossa voi pysyä elossa. Kun luostariin saapuu Jai, asiassa ei ole mitään sen erikoisempaa. Jai tulee ehkä vähän kauempaa, ja kun Jai lopulta kertoo tarinansa, hänen matkansa on ehkä ollut vaivalloisempi kuin monien muiden. Mutta kuten kaikki muutkin, Jai saa saarelta turvapaikan.

Eräänä päivänä kaikki muuttuu kertaheitolla, kun saaren lähettyville ilmestyykin purjelaiva. Onko Jain isä päässyt hänen jäljilleen?

Maresi on tiivis, mukavalukuinen lukupaketti. Pidin siitä kovasti ja kaivelin jo tietoa kirjailijan edellisistä samaan maailmaan sijoittuvista romaaneista, ja luulenpa niidenkin päätyvän jossain vaiheessa lukulistalleni.

Helmet-lukuhaasteessa merkkaan kohdan "kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja", sillä kirjaston työntekijä suositteli tätä minulle, kun otin kirjan käteeni tutkiakseni sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti