Sivut

sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Alexander McCall Smith: Kirahvin kyyneleet

Mma Ramotswe ei vastannut. Hänestä tuntui, että hän oli ymmärtämäisillään mitä tilalla oli tapahtunut, mutta hän myös tiesi, että ei pystynyt pukemaan tietoaan sanoiksi, eikä hän myöskään osannut sanoa miksi tiesi sen.

Mma Ramotswe tutkii -sarjan aloitti Naisten etsivätoimisto nro 1, josta pidin hurjan paljon. Kirahvin kyyneleet (2004) on sarjan toinen osa. Kirahvin kyyneleet vaikuttaa vähän ehjemmältä kokonaisuudelta kuin casesta toiseen hyppelehtivä Naisten etsivätoimisto nro 1. Tässä osassa on pari juonenkulkua, joita seurataan tarkemmin.


Mma Ramotswe menee kihloihin autokorjaamon omistajan J. L. B. Matekonin kanssa ja suunnittelee avioliittoa. Kihlattu kuitenkin yllättää Mma Ramotswen hyväsydämisyydellään, ja tuo perheeseen uusia perheenjäseniä. Samaan aikaan Mma Ramotswe selvittää kymmenen vuotta sitten kadonneen nuoren amerikkalaismiehen tapausta. Mies vain katosi eikä kukaan koskaan nähnyt eikä kuullut hänestä sen koommin. Äiti ei kuitenkaan luovuta ja pyytää Mma Ramotswelta apua sen selvittämisessä, mitä pojalle oikein tapahtui.

Mma Ramotswen tutkimuksista tulee mukavan rauhallinen ja lempeä olo, suosittelen hetkiin, jolloin kaipaa seesteisyyttä.

Osallistuu lukuhaasteeseen Jatkumo - sarjakirjojen lukuhaaste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti