Sivut

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Catherine Cookson: Salainen ystävä

Catherine Cooksonin nimi oli minulle jo aiemmin tuttu ja tiesin hänen kirjoittaneen viihdekirjallisuutta, mutta en oikeastaan tiennyt hänestä mitään muuta. Tätä postausta varten googletin Catherine Cooksonin ja opin, että hän on 1906 syntynyt englantilainen kirjailija. Ensimmäisen romaaninsa hän julkaisi vuonna 1950. Cookson kuoli 1998 hieman alle 92-vuotiaana ja Salainen ystävä on julkaistu 1999. Seuraavaksi piti tietenkin etsiä, mistä tässä oikein on kyse. Englanninkielinen wikipedia tiesi kertoa, että Cookson kirjoitti sairasvuoteellaan useita kirjoja, joiden julkaiseminen jatkui vuoteen 2002 saakka. Varsin kunnioitettava ura, vaikka hänen kirjallisuudestaan olisi mitä mieltä tahansa!

Salainen ystävä minulle päätyi äitini kautta, joka oli ostanut sen kirjaston poistomyynnistä. Ja kyllähän Salainen ystävä varsin kelpoa viihdekirjallisuutta on. Se sijoittuu tarkemmin määrittelemättömään aikakauteen, jolloin ei ollut kännyköitä.Hannah on naimisissa Humphreyn kanssa, ja varsin pian lukijalle paljastetaan, että heidän yhteiselonsa on luonnotonta. Humphrey nimittäin nukkuu viereisessä makuuhuoneessa omasta tahdostaan ja on poissa kotoa joka viikonloppu ja torstai-ilta. Humphreyn selitys asialle on, että hänen vanhoilliset, ja sairaalloiset tätinsä ja setänsä eivät voi hyväksyä Hannahia eivätkä myöskään avioeroa, joten Humphrey vierailee heidän luonaan yksin perintöä odotellessaan.

Hannah tutustuu Davidiin, kun hän on viemässä kustantajalle kirjoittamaansa lastenkirjaa. David ja hän rakastuvat syvästi, mutta rakkaus ei ole helppoa, sillä molemmat ovat tahoillaan naimisissa...

Helmet-haasteen kohta 37. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoon kuuluu yli 20 teosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti