sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Tuija Lehtinen: Ikkunaprinsessa

Paluu vanhan suosikin pariin! Pitkään epäröin, kirjaanko Ikkunaprinsessaa (1994) ollenkaan blogiin, mutta kirjataan nyt sitten.

Minni on 15-vuotias, muuttanut vanhempiensa eron jälkeen äitinsä kanssa uudelle paikkakunnalle ja vakaasti päättänyt päästä neitsyydestään eroon ennen kuin täyttää 16 vuotta. Minni tekee kaikkensa löytääkseen sopivan kumppanin tähän suunnitelmaan.Minnin äiti elää uutta nuoruuttaan eron jälkeen, mikä ei aina helpota Minnin elämää. Isä, kaukainen hahmo siellä entisellä kotipaikkakunnalla, elää uuden perheensä kanssa vauva-arkea. Minni ei ole katkera vanhempiensa erosta, päinvastoin - hän uskoo, että olisi lähtenyt ovet paukkuen ensimmäisen tilaisuuden tullen ellei eroa olisi tullut ja äiti joutunut pohtimaan omaa paikkaansa maailmassa.

- Mihin sun viikkorahat on huvenneet? Kanerva tiukkasi. - Oletko sä ruvennut polttamaan?
- Rahoja vai?

Poikakavereita löytyy kyllä, kun oikein yrittää, mutta kukaan heistä ei tunnu olevan se prinssi, jota ikkunaprinsessa odottaa.

En pitänyt tätä nuorenakaan parhaana Tuija Lehtisenä, mutta ei tämä huonoinkaan ole. Toisaalta rima on siinä suhteessa asetettu aika alas Tuhansien aamujen talossa. Tuija Lehtisen alkupään tuotanto on mielestäni ilman muuta parempaa kuin hänen myöhempi tuotantonsa.

Ikkunaprinsessa löytyi omasta kirjahyllystäni kirppislöytönä ja saa pitää edelleen paikkansa hyllyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti