keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Lars Strang: Näön vuoksi

Lars Strangin Näön vuoksi -dekkaria (2014) ystäväni suositteli jo yli vuosi sitten. Siinä suomalainen tutkimusryhmä etsii ratkaisua silmänpohjan rappeumaan. Tiedän että, ongelma on todellinen, ja olisi erinomainen uutinen, jos silmänpohjan rappemaan todella löydettäisiin hoitokeino. Näön vuoksi dekkarissa suomalaisten tutkimusryhmä on polkenut rahoituksen puutteen vuoksi paikallaan ja muutamia elintärkeitän ongelmia on vielä ratkaisematta. Yhtäkkiä selviää, että intialainen lääkeyritys tutkii samaa ja on päässyt pidemmälle - heillä hoidetaan jo testipotilaita hyvällä menestyksellä. Vuosien työ on vaarassa valua hukkaan.

Ja kas kummaa, ratkaisu onkin lähellä. Arati Varma on intialainen, köyhistä olosuhteista lähtenyt tyttö, joka on sattumoisin työskennellyt kolme vuotta sitten intialaisessa HCL:ssa ja työskentelee nyt suomalaisfirmassa - ja seurustelee pomonsa kanssa. Muutamia muitakin hieman epäuskottavia sattumia kirjassa oli, mutta kaiken kaikkiaan juoni soljui eteenpäin oikein mukavasti.

Aratin oli täytynyt vaipua tajuttomaksi sen jälkeen, kun hänet oli heitetty auton kyytiin, sillä kun hän avasi silmänsä, hän huomasi makaavansa laverilla. Joka paikkaan sattui ja hengittäminen aiheutti sietämättömän kivun. Ilma oli paennut hänen keuhkoistaan vartijoiden kaataessa hänet nurmikolle, mutta pelottavampaa oli, että hän oli kuullut murtuvien kylkiluidensa rusahtavan.

Väkeä kirjassa on paljon, välillä oli vaikea pysyä kärryillä ketä kaikkia tässä nyt olikaan ja kuka oli kuka. Mutta itse asiassa siinä on yksi syy, miksi Näön vuoksi ei ole niin ennalta arvattava kuin jotkut muut dekkarit. Eikä loppukaan ole liian yksioikoinen.

Pidin Näön vuoksi -dekkarista kovasti ja suosittelen sitä jännityksen ystäville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti