keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Michael Scott: Kirjanvartija

Kirjanvartija on Michael Scottin Kuolemattoman Nicholas Flamelin salaisuudet -sarjan ensimmäinen osa. Se löytyi kirjaston nuortenosaston fantasiahyllystä ja tarttui käteeni aivan sattumalta. Scott kuvaa kirjassaan suunnitteluprosessia ja sitä, kuinka kirja sai muotonsa ja henkilönsä. Minusta se oli erittäin hyvä lisä kirjaan ja pidin siitä kovasti.


Josh ja Sophie ovat kaksosia, joista toinen on kesätöissä kirjakaupassa ja toinen läheisessä kahvilassa. Kun kirjakauppaan tunkeudutaan, Joshille selviää, että hänen työnantajassaan on jotain erikoista. Ihan kuin taistelussa käytettäsiiin taikuutta! Hyökkääjä, tohtori John Dee tavoittelee kirjaa, jonka avulla hän voi nostaa takaisin valtaan Synkät vanhat, ikiaikaiset olennot, jotka olivat täällä ennen ihmisiä, ja jotka vain odottavat uutta tilaisuuttaan. Nicholas Flamel on vuosisatoja tutkinut ja suojellut kirjaa yhdessä vaimonsa Perenellen kanssa.

Hyvin pian Nicholas alkaa epäilemään, että Joshin ja Sophien mukanaololle on syynsä, nimittäin ennustus, josta kirjassa kerrotaan. Ennustuksen mukaan juuri heillä on mahdollisuus estää suunnitelmaa toteutumasta.

John Dee palvelee Synkkiä Vanhoja, mutta on myös Vanhoja, jotka ovat Nicholas Flamelin puolella. Heidän puoleensa heidän on nyt käännyttävä saadakseen apua.

Suorastaan odotan, että ehdin etsiä käsiini sarjan seuraavat osat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti