Sivut

sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Maria Turtschaninoff: Maresin voima

"Minun tarjoukseni on sama", sanoin. "Täällä hallitsee Akka, Kalma, Suuri Susi, millä nimellä se sitten kulkeekaan: kuolema. Antautukaa, ja saatte elää."
Maa hyrisi allani. Akka kuiski varjoissa. Sotilas kohotti kätensä kehottaakseen muita hyökkäykseen.

Olen lukenut Maria Turtschaninoffilta aiemmin samaan maailmaan sijoittuvat Maresin ja Arran, joista Maresista pidin ja Arrasta en oikein vakuuttunut. Maresin voima jatkaa Maresin tarinaa. Maresi matkustaa vaivalloisen matkan takaisin kotikyläänsä perustaakseen koulun tytöille maahan, jossa juuri kukaan ei osaa lukea. Pian hänelle selviääkin, että hänen on opetettava kaikkia, ei vain tyttöjä.



Mutta koulun perustaminen ei ole helppoa toisen valtion vallan alla olevassa maakunnassa, jossa on eletty Maresin poissaollessa useita nälkävuosia. On keskityttävä selviytymiseen, eivätkä voimat riitä koulun perustamiseen. Vähä vähältä Maresin tavoite kuitenkin lähenee. Mutta niin lähenevät myös vallanpitäjien aiheuttamat ongelmat, eikä Maresin kotikylä voi loputtomiin pysyä syrjässä, kun koko heidän tuntemaansa yhteisöä, sen kulttuuria ja arvoja uhataan. Onneksi Maresilla on voima puolellaan.

Maresin voima on sujuva ja taitava fantasiaromaani, josta pidin oikein kovasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti