Sivut

sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Toni Morrison: Koti

Palasin Toni Morrisonin tuotannon pariin äänikirjalla Koti (2014). Kirja on lyhyehkö, äänikirjana vain nelisen tuntia. Ehdin kuunnella sen yhtenä päivänä pitkien automatkojen aikana. Jotenkin vähän pelkäsin tarttua Kotiin, sillä Toni Morrisonin tuotanto, siltä osin kuin olen siihen tutustunut, on hyvin vaikuttavaa ja koskettavaa. En oikein tiedä mitä pelkäsin, mutta joka tapauksessa huoli oli turha, Koti oli vaikuttava, mutta silti helposti lähestyttävä kokonaisuus.


Frank on palannut Korean sodasta, mutta välttelee yhä paluuta kotiseudulleen. Kunnes hän saa kirjeen, jonka vuoksi hänen on pakko palata, sillä hänen sisarensa on kuoleman vaarassa. Frank on aina suojellut siskoaan, joten hän lähtee pitkälle ja vaikealle matkalle kohti kotiseutua ja siskoa.

Myös Frankin sisar Cee on lähtenyt kotikylästä sen jälkeen, kun Frank lähti sotaan Koreaan, ja tehnyt elämässään valintoja, jotka ovat johtaneet sinne, missä hän on nyt. Kuten Frankin on kohdattava omat haamunsa, myös Ceen on otettava lopulta vastuu itsestään.

Helmet-lukuhaaste kohta 17. Kirja käsittelee yhteiskunnallista epäkohtaa.

Vuosi sitten luin Morrisonin Luoja lasta auttakoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti