Sivut

sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Dan Brown: Alku

"Tein hiljattain tieteellisen löydön", Edmond sanoi. "Se on läpimurto, jolla on kauaskantoisia seurauksia. Juuri kukaan maailmassa ei tiedä siitä, ja tänä iltana, jo aivan pian, kerron koko maailmalle suorassa lähetyksessä, mitä olen löytänyt."

Dan Brownin Alku on jälleen kerran jännittävä ja vauhdikas kertomus, jossa entuudestaan tuttu päähenkilö Robert Langdon, joutuu jälleen taistelemaan aikaa vastaan. Silti Alku ei ole aivan niin koukuttava kuin aiemmat.

Kun Langdonin entinen opiskelija Edmond Kirsch julkistaa pitävänsä tiedotustilaisuuden, joka muuttaa koko maailmaa, se kiinnostaa monia ympäri maailmaa. Kun suorassa lähetyksessä sitten tapahtuu murha, ja varsinainen tiedonanto jää kertomatta, se alkaa kiinnostaa vielä useampia. Kuka on valmis murhaamaan estääkseen tiedon julkistuksen? Langdon pakenee paikalta naispuolisen museonjohtajan kanssa, joka uskoo tietävänsä, kuinka he voivat vielä julkaista tiedon.


Kirjassa pohditaan, mistä tulemme ja mihin olemme menossa? Keskeisessä roolissa on tekoälyn kehitys, jopa niin että yksi päähenkilöistä on Winston-niminen tietokone. Uskonnon merkitys ihmiskunnalle on jälleen keskiössä. Tarvitaanko uskontoa enää mihinkään, kun ihmisten tietämys maailmasta kasvaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti