Sivut

keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Agatha Christie: Seitti

Näytelmäksi alun perin kirjoitettu Seitti on nopeatahtinen ja humoristinen murhatarina. Charles Osbornen romaaniksi sovittama teos on ilmeisen uskollinen alkuperäisteokselle, koska saatoin melkein sieluni silmin nähdä Seitin teatteri-esityksenä. Asiaa saattoi auttaa, että kuuntelin Seitin äänikirjana (kerto vain noin 5 tuntia).


Clarissa Hailsham-Brown on perheensä kanssa vuokrannut kartanon muutama viikko sitten. Ja juuri tänään, kun diplomaattipuoliso on ilmoittanut tuovansa tärkeitä - ja erittäin salaisia - vieraita, Clarissa löytää olohuoneestaan miehen ruumiin. Se, että kyseinen henkilö makaa nyt ruumiina, ei sinänsä ole mitään pahaa, onhan hän uhannut juuri Clarissan tytärpuolta, myös siitä annetaan viitteitä, että mies olisi ahdistellut Clarissan tytärpuolta aiemmin. Mies oli siis roisto - mutta mitä ruumiille pitäisi nyt oikein tehdä? Clarissa punoo suunnitelman ja ilta on täynnä jännitystä ja ovelia käänteitä.

Loppuratkaisu tuntui minusta jo toisaalla käytetyksi, mutta ei se mitään. Mukavaa ajankulua automatkalle tämä oli joka tapauksessa, sitä paitsi plussaa siitä, ettei ollut liian pitkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti