Sivut

keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Diana Gabaldon: Skottilainen vanki

Hänen pitäisi hakeutua suojaan, mikäli ei haluaisi kuolla keuhkotautiin tai sairastua la grippeen. Ja ainoa vielä Jamie Fraserin kanssa Irlantiin matkustamistakin kauheampi ajatus oli se, että hän joutuisi tekemään sen pahassa kylmetystaudissa.

Lordi John Greyn ja Jamie Fraserin tarina jatkuu Skottilaisessa vangissa (2012). Jälleen viitataan edellisen osan (Armeijan käytäntö, kirjassa Tulivana) tapahtumiin, jossa alun saanutta mysteeriä lähdetään selvittämään. Ja tällä kertaa mukaan tarvitaan ehdottomasti (niinpä niin) Greyn skottilainen vanki, jolle ei juuri anneta vaihtoehtoja. Eikä isoveli Hal anna lordi Johnillekaan vaihtoehtoja, joten sinä meillä on kaksi vastentahtoista matkakumppania lähdössä Irlantiin selvittämään armeijalta kavallettujen varojen kohtaloa.


Irlannissa tapahtuu muutakin, siellä nimittäin on jakobiitti-liikehdintää. Jamie voisi paeta ja ryhtyä kokoamaan armeijaa - mutta se ei ole hänen taistelunsa, eikä ole koskaan ollutkaan.

Tässä osassa selviää sitten sekin, kuinka kummassa miesten väliset hankaluudet, joihin olemme lordi Johnista kertovien aiempien osien aikana törmänneet, muuttuu lujaksi ystävyydeksi, josta saimme jo Matkantekijän lopussa lukea.

No niin, hän totesi tyynesti. Se on minun velvollisuuteni. Eikä hinta ole mielestäni liian kova.

Olen etsinyt oikeaa kronologiaa kirjoille Dianan Gabaldonin omilta nettisivuilta ja kirjojen suomennoksia Wikipedian suomenkielisiltä sivuilta.
 1. Muukalainen
 2. Sudenkorento
 3. Matkantekijä
 4. Syysrummut
 5. Tuliristi
 6. Lumen ja tuhkan maa
 7. Luiden kaiku
 8. Sydänverelläni kirjoitettu
  • Lehtenä pyhäinpäivän tuulessa (kirjassa Tulivana)
  • Välitila (kirjassa Tulivana)
  • Kokemattomat (kirjassa Kokemattomat ja muita kertomuksia)
Lisäksi mukaan haasteeseen Uudelleen luettua.

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti