Sivut

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Vera Vala: Milanon nukkemestari

Oli helppoa arvata, mitä poliisit epäilisivät. Ja rehellisyyden nimissä hänen oli myönnettävä, että poliisin asemassa hän olisi itse epäillyt samaa.
Mutta Arianna ei ollut poliisi. Hän oli tuntenut Giannin. Hänen oli löydettävä Gianni ja saatava asiohin selitys.

Pääsin viimeinkin ajantasalle Vera Valan Arianna de Bellisistä kertovissa dekkareissa. Jännitys tiivistyy, sillä kaikkein eniten halusin tietää, uhkaako salaperäinen lahko todellakin Ariannaa, hänen lastaan tai hänen läheisiään, kuten aiemmissa romaaneissa on annettu ymmärtää. Ja niin kamalaa kuin se onkin, en tiedä sitä vieläkään.

Kirjan toiseksi päähenkilöksi rikoksia ratkomaan nousee jälleen - kuten edellisessäkin osassa - Ariannan veli Ares. Vatikaani pyytää Aresta selvittämään, onko sarjamurhaajana tuomittu pappi sittenkin syytön, sillä uusia murhia on tapahtunut, vaikka hän on vangittuna. Pappi on suorittamassa tuomiotaan psykiatrisessa hoidossa, samassa paikassa, jossa Arianna uudessa työssään yliopiston tutkijana on vieraillut. Ariannan tutkimuspotilaisiin kuuluu epävakaa Gianni, joka oli sukua Ariannan edesmenneelle puolisolle. Kun Gianni karkaa ja katoaa, suuntautuvat epäilykset häneen.

Onko Gianni syytön? Mitä tapahtui neljä vuotta sitten? Kuka ohjailee näytelmää? Pettääkö Ares pappisvalansa? Mitä Arekselle tapahtuu, kun prologi päättyy sanoihin "Oli aika tappaa"?

Helmet-lukuhaaste kohta 24. Kirjassa selvitetään rikos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti