keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Vera Vala: Kosto ikuisessa kaupungissa

Mutta minä tunnen Lauran. Tunnen jokaisen yksityiskohdan hänen elämästän. Tiedän jo, mitä kautta hän kävelee. Ei ole ensimmäinen kerta, kun hän oikaisee puiston halki. Eikä ole ensimmäinen kerta, kun seuraan häntä. Mutta tänään minulla on köydenpätkä mukanani. Punavalkoinen, sileä köysi, pala käyttämättömästä rullasta. Sääli olla käyttämättä hyvää köyttä.

Kosto ikuisessa kaupungissa on Arianna de Bellis tutkii -sarjan toinen osa. Nyt Arianna saa toimeksiannon parlamentaarikko Anna Lucarellilta. Tämä epäilee sisarpuolensa Laruan olevan vaarassa ja pyytää Ariannaa selvittämään asiaa.


Arianna ei pääse edes alkuun, kun Laura löytyy jo kuolleena. Laura työskenteli yliopistolla ja osallistui sen lisäksi ympäristöaktivistien toimintaan. Mihin hänen kuolemansa liittyy?

Arianna-dekkareissa on välillä kirjoitettu lukuja myös muiden henkilöhahmojen näkökulmasta. Aluksi se tuntui aika oudolta, mutta kyllä se tässä toimii aika mukavasti.

Ariannan omassa elämässä olevat kiemurat eivät selviä vieläkään. Jännitys ulkoministeri Bartolomeon kanssa tiivistyy, samoin salaperäiseen El Loboon liittyvät kysymykset.

Aiemmin lukemani Vera Valan dekkarit löytyvät täältä.

Oksan hyllyllä vietetään tällä viikolla dekkariviikkoa, johon osallistun.

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut tästä sarjasta kolmennen osan, jos oikein muistan. Sen juoni oli hieman liian sekavahko minun makuuni, mutta ehkä se johtui siitä että aloitin sarjan keskeltä... Ariannalla tuntuu olevan tapahtumia menneisyydessä melko lailla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä aika samaa mieltä! Aloitin itsekin kolmannesta osasta ja taisin lukea nämä kaksi ensimmäistä siinä toivossa, että asiat selviäisivät. Eivät selvinneet.

      Poista