Sivut

perjantai 1. tammikuuta 2016

Lukumaraton 1.1.2016

Päätin osallistua lukumaratoniin enaimmäistä kertaa. Tänään ei ole ihanteellinen aika, mutta milloin olisi? Voin kertoa, että pikkulapsiperheessä sellaista päivää ei olekaan, jolloin äiti voisi keskittyä pelkästään lukemiseen. Luettavanani minulla on Simona Ahrnstedtin Sitoumuksia. Vähän jännittää, loppuuko luettava jopa kesken, koska tämä on ainoa mukana oleva kirja. Jos niin käy (tai kyllästyn) vaihdan sähköiseen kirjaan. Tabletille ladattuna on ainakin Runotyttöä englanniksi.
Maraton alkaa klo 7.50.
10.52 Tässä välissä oli pari muuttujaa, mutta kuutisenkymmentä sivua luettu. Päähenkilöt ovat ehtineet tutustua toisiinsa (Iliana alastomana uintiretkeltä siepattuna, Markus  on kunniallinen ritari, joka yrittää palauttaa tytön turvallisesti kotiinsa).  Ilianan perhe syyttää Markusta, koska Ilianan veli törmäsi näihin kotimatkalla ja onnettomuudekseen kuoli. Markusta on kidutettu ja uhattu tappaa, mutta kaikeksi onneksi Ruotsin kuningas kurkistaa juuri silloin ovesta ja pelastaa miehen. Tämän jälkeen kuningas määräsikin Markuksen ja Ilianan naimisiin keskenään. Koukuttavaa, kiehtovaa. Hyvä tarina, päähenkilöt sympaattisia, kyllä tällä jaksaa eteenpäin.
2.1.2016 klo 9.34
No niin. Maraton eteni surkeasti, koska lukuaikaa oli yllättäen vielä suunniteltuakin vähemmän. Päätin maratonin tänä aamuna 7.49. Etenin sivuille 196. Markuksella on tässä vaiheessa ollut ainakin kaksi tappajaa perässään, toinen heistä on nyt kuollut - se tyhmempi tietenkin. Markus ei ole vielä tavannut sitä toista, vaarallisemmalta vaikuttavaa. Illiana ja Markus lähentyivät, ja Markus vaikutti jopa ärsyttävän hyväkäytöksiseltä ja lempeältä. Vähän säpinää saatiin väijytyksen ja pääparin välille syntyneiden epäilysten muodossa. Tarina koukuttaa edelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti