sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Anne Holt & Even Holt: Äkkikuolema

Tällä kirjalla merkkaan Helmet-lukuhaasteen kohdan "Kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama kirja".

Päivityksen julkaiseminen jäi, koska kirja oli lainassa kirjaston pikalainana, ja jouduin sen palauttamaan heti luettuani. Siksi nyt tällä kertaa vain lyhyt päivitys.

Anne Holt on eräs suosikki jännityskirjailijoistani. Hänen kirjansa 1222 oli ensimmäinen häneltä lukemani kirja ja se oli niin vaikuttava lukukokemus, että muut eivät ole yltäneet sen veroisiksi. Vaikka olen kyllä pitänyt hänen muistakin kirjoistaan. Pidin kovasti myös hänen edellisestä Even Holtin yhdessä kirjoittamasta Sara Zuckermanista kertovasta kirjasta ja tartuin nyt malttamattomana myös Äkkikuolemaan.

Lääkäri Sara Zuckerman ei pidä jalkapallosta. Hän ei ole koskaan ollut katsomassa jalkapallo-ottelua, paitsi nyt, kun hänen tuore miesystävänsä, jalkapallovalmentaja, on vaatinut. Kun yksi nuorista pelaajista saa sairaskohtauksen ja kaatuu maahan, Sara on lähellä ja kiiruhtaa apuun. Televisiokamerat seuraavat, Sara jatkaa elvyttämistä ja onnistuu pelastamaan miehen hengen. 

Jalkapalloseuran omistaja kutsuu Saran kotiinsa illalliselle kiitokseksi ja Sara tutustuu äveriääseen ja omalaatuiseen miljonääriin, jolle jalkapalloseura on yksi tapa osoittaa omaa mahtavuutta. 

Äkkikuolemassa käsitellään sitä, kuinka paljon on oltava valmis tekemään voiton eteen, ja kuinka paljon menestymiselle voi uhrata. Siinä selvitellään myös vuosia sitten tapahtunutta taideryöstöä.

Kirja oli mielenkiintoinen ja vauhdikas. Anne Holtin vahvuus ovat kiinnostavat henkilöhahmot, ja niistä päästään nauttimaan tässäkin teoksessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti