sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Karin Slaughter: Yli rajan

Karin Slaughter oli minulle kirjailijana uusi tuttavuus. Armeliaasti etukanteen on painettu "Slaughterin paras kirja, josta uudet lukijat voivat vaikeuksitta aloittaa." Okei, aloitetaan siis tästä.Will Trent (jonka nimi on myös painettu kanteen) ei kuitenkaan ole kirjan päähenkilö. Kirjan päähahmo on Willin työpari Faith, joka kotimatkalla saa pahoja aavistuksia. Kukaan ei haluaisi joutua kohtaamaan kotonaan tällaista yllätystä: Vauva on lukitussa vajassa turvakaukalossa, lasta hoitanutta isoäitiä ei näy missään, sen sijaan ruumiita ja aseiden kanssa heiluvia miehiä on vielä paikalla. Faithin äiti Evelyn on siepattu, mutta miksi, siitä ei kenelläkään tunnu olevan mitään käsitystä. Lunnaitakaan ei pyydetä. Ehkä Evelyn onkin sekaantunut itse rikolliseen toimintaan?

Willin ja häneen ihastuneen Saran henkilökohtainen elämä tulee kuitenkin esiin kirjan kuluessa. Aivan riittävästi, vaikka en aiempia kirjoja olekaan lukenut. Nopealla googlaamisella selvisi, että sekä Will että Sara ovat alunperin olleet Slaughterin eri sarjojen tähtiä, ja nyt jo esiintyneet useammassa yhteisessäkin kirjassa. Ehkä pitäisi tutustua heihin tarkemmin? Eli siis kyllä, pidin kirjasta kovasti.

Will oli tarttumassa ovenkahvaan kuullessaan ensimmäisen pamahdukse. Jokin poksahti kuin avatun samppanjapullon korkki. Hän tunsi pistävää kipua korvassaan, huomasi oven pirstoutuvan ja tajusi luodin hajottaneen sen. Sitten tuli toinen luoti. Ja kolmas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti