Sivut

keskiviikko 22. elokuuta 2018

Enni Mustonen: Taiteilijan vaimo

Huopa tuntui ihanan lämpimältä, kun kääriydyin siihen ja oikaisin pitkäkseni Iivon kainaloon. Heikkikin laittoi reppunsa päänalusekseen ja kävi makuulle Iivon toiselle puolelle.
- Kappas vaan, tähtiä, hän sanoi hetken kuluttua. Tosiaan, kun katsoi ohi laivan savupiipusta tupruavan savupatsaan, tummalla yötaivaalla erottui yksi ainoa himmeä tähti.

Syrjästäkatsojan tarinat on edennyt uuteen osaan. Kirsti palaa Pariisista takaisin Suomeen perustamaan muotihuonetta ja avioitumaan Iivonsa kanssa. Nyt eletään vuosia 1927-1930. Vaikka Kirsti uskoo olevansa valmistautunut avioliittoon taiteilijan kanssa, mutta on silti asioita, joita ei voi ennakoida, tai joiden hyväksyminen osoittautuu yllättävän vaikeaksi.


Sarja jatkuu tutuksi tulleella tavalla ja hahmoissa vilisee oikeita historiallisia henkilöitä, jotka ovat osaltaan vaikuttaneet Suomen historiaan. Taiteilijan vaimo sai minut perehtymään lisää mm. Mika Waltarin, Erkki Kivijärven ja Minna Craucherin historiaan. Lisää tietoa kirjan taustoista on myös sarjan facebook-sivulla Syrjästäkatsojan tarinoita.

Syrjästäkatsojan tarinoita -sarja
Paimentyttö
Lapsenpiika
Emännöitsijä
Ruokarouva
Ruokarouvan tytär
Taiteilijan vaimo

Napataan Taiteilijan vaimolla suoritus haasteisiin Jatkumo - sarjakirjojen lukuhaaste sekä Helmet-lukuhaaste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti