Sivut

sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Nora Roberts: Meritrilogia

Uusintalukuna luin Nora Robertsin vanhempaa romantiikkaa, nimittäin neliosaisen Meritrilogian. Alun perin sarjassa kai piti olla kolme osaa, mutta myöhemmin siihen on lisätty viimein osa kertomaan nuorimmasta veljeksestä.

Aaltojen armoilla (lukemani pokkari vuodelta 2007) aloittaa sarjan. Cameron Quinn on menestyvä kilpa-ajaja, kun hän joutuu yllättäen palaamaan kotiin isänsä kuolinvuoteen äärelle. Isä on joutunut vakavaan auto-onnettomuuteen, eikä siinä kaikki: Isä on myös ottanut hoitoonsa kymmenenvuotiaan Seth-pojan, jonka biologinen äiti on kohdellut poikaa kaltoin. Cameronilla ja hänen kahdella aikuisella veljellään on samanlainen tausta, ja he eivät voi muuta kuin muuttaa takaisin kotiin ja yrittää huolehtia pojasta. Onneksi Cam löytää iloa itselleen kauniista sosiaalityöntekijästä Annasta, joka hoitaa Sethin tapausta.

Cam ojentautui ja huomasi silloin vasta pojan, joka oli käpertynyt nukkumaan nurkassa olevaan nojatuoliin. - Kuka tuo on?
- Uusin tulokas Ray Quinnin kadotettujen poikien katraassa, Ethan vastasi.Nousuvesi (2007) jatkaa tarinaa. Veljekset ovat päättäneet huolehtia Sethistä ja varmistaa, ettei hänen koskaan tarvitse palata biologisen äitinsä luokse. Ethanin ehdotuksesta he ovat perustaneet veneveistämön, jossa he tekevät laadukkaita, käsintehtyjä veneitä. Kuvioissa on myös veljesten lapsuudenystävä Grace, josta on sukeutunut kaunis ja itsenäinen nainen - eikä Ethan ole koskaan halunnut ketään muuta. Ethan on kuitenkin myös päättänyt olla koskaan menemättä naimisiin omien lapsuudenkokemustensa vuoksi. Ethan on muuten tämän sarjan päähenkilöistä oma henkilökohtainen suosikkini.

Ethan olisi osannut suhtautua myös konniin. Ja toiminut niin kuin oli oikein. Seth oli pohdiskellut asiaa ja päätellyt, että sitä tarkoitettiin, kun sanottiin että joku on sankari. Sankari toimii aina niin kuin on oikein.Kotisatama (engl. 1999) trilogian päätösosa. Siinä veljeksistä kolmas, Phillip tutustuu paikkakunnalle ilmestyneeseen Sybilliin, joka ei olekaan saapunut kaupunkiin aivan sattumalta. Sethin äidillä on myös omat suunnitelmansa.

Nainen ei tulisi saamaan poikaa käsiinsä. Hän tulisi huomaamaan, että Quinnin veljekset olivat kovempi pala kuin yksi helläsydäminen vanhus.


Sininen lahti (2004) on trilogian lisäosa ja kertoo Sethin tarinan. On mukavaa palata Quinnin veljesten luokse 18 vuotta myöhemmin. Sethin veljille, kuten hän heitä kutsuu, on syntynyt lapsia, jotka alkavat olla jo liki aikuisia. Sethin äiti, jonka luultiin Kotisataman lopussa säikähtäneen ja kadonneen Sethin elämästä, onkin kaikki nämä vuodet kiristänyt poikaansa. Tämä uhkaa tuhota kaiken, mikä Sethille on tärkeää, myös orastavan romanssin paikkakunnalle muuttaneen kukkakauppiaan Drusillan kanssa. 

Sellaista summaa ei ollut olemassakaan, mitä Seth ei olisi ollut valmis maksamaan päästäkseen äidistään eroon. Ja pitääkseen äitinsä erossa perheestään.
Juuri sen varaan Gloria tietysti laskikin.


Helmet-lukuhaasteen kohta kirjassa on meri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti