Sivut

sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Elina Rouhiainen: Susiraja-sarja

Susiraja 1. Kesytön. Luin e-kirjana ja pidin aika tyypillisenä ihmissusi-vampyyri-tarinana, mutta vetävästi kirjoitettuna kuitenkin. 17-vuotias Raisa on jäänyt orvoksi ja muuttaa enonsa luokse Kainuuseen. Isästään Raisa ei tiedä mitään, eikä hän ole kuullutkaan enostaan ennen äitinsä kuolemaa. Pian muuton jälkeen alkaa paljastua, että kylässä on jotain erikoista: useimmat kyläläiset ovat ihmissusia. Ja romantiikkaa kylästä löytyy, sillä Raisa rakastuu koulun selkeään johtajapoikaan, komeaan Mikaeliin. Mikael on kuitenkin jo varattu, joten asiat eivät ole mitenkään yksinkertaisia.

Kesytön jätti olon, että haluan lukea lisää Raisan tarinasta, mutta en mitenkään palavasti.


Susiraja 2. Uhanalainen. Sarjan toinen osa sen sijaan sai minut tosissaan innostumaan. Raisa on palannut Helsinkiin, mutta ei pääse siltikään eroon Kainuussa elävän susilauman ongelmista. Tässä osassa oli vauhtia jo aivan eri tavalla kuin ykkösessä.


Susiraja 3. Jäljitetty. Raisalla on omatkin salaiset voimansa, vaikkei kukaan oikein tunnu tietävän mitä ja mistä ne ovat. Niiden jäljittäminen johtaa Raisan kadonneen kaksoisveljensä Mitjan jäljille ja lopulta daimoninen saarelle Kreikkaan. Täytyy sanoa, että tämä juonenkäänne pääsi yllättämään ja neljäs osa pitikin aloittaa samantien Jäljitetyn perään.


Susiraja 4. Vainuttu. Mikael, Raisan suuri rakkaus, on ihmissusi. Raisa itse on daimon. Ja vaikka he kuinka molemmat haluaisivat, voivatko he saada koskaan rauhassa rakastaa toisiaan? Susiraja-sarjan viimeinen osa on todella vaikuttava lukukokemus ja sitoo sarjan hienosti yhteen. Siis pidin kovasti! Lisäksi koko sarjan kannet on hienoja!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti