Sivut

keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Anne Holt: Tomussa ja tuhkassa

- Meillä on siis tapaus, joka näyttää itsemurhalta, hän aloitti uudestaan, - mutta on minun mielestäni ihan varmasti murha.
Vasen käsi laskeutui pöydällä olevan paperipinon päälle.
- Ja toinen tapaus, jossa mies on kärsinyt kahdeksan vuoden vankeustuomion vaimonsa murhasta mutta joka sinun mielestäsi saattaakin olla itsemurha. /…/
- Niin, Henrik sanoi. - Ja mikä pahinta...
Nyt oli hänen vuoronsa nauraa. Hän levitteli käsiään ja huudahti:
- Meillä ei ole valtuuksia tutkia niitä kumpaakaan. Ne eivät ole meidän juttujamme, Hanne.

Rakastan Anne Holtin Hanne Wilhelmsenia! Ilahduin valtavasti päästessäni lukemaan lisää erakkomaisesta Hannesta ja myös hänen omalaatuisesta työparistaan Henrik Holmesta. Kuuluu ehdottomasti laatudekkareiden joukkoon. Viimeksi luin sarjan edellisen osan Tuntematon uhka.

Pyörätuolia käyttävä Hanne on edelleen eristäytynyt kotiinsa, mutta hän selvittelee edelleen kylmiä juttuja yhdessä Henrikin kanssa ja Henrik saa toimia hänen linkkinään ulkomaailmaan. Uusia juttuja ei ole osoitettu heille ja molemmat alkavat turhautua. Kumpikin kiinnostuu eri jutusta: Hanne kiinnostuu tunnetun maahanmuuttokriitikon kuolemasta, joka on kuitattu itsemurhana, mihin Hanne ei usko. Henrik puolestaan haluaa selvittää, istuiko syytön mies vaimonsa murhasta kahdeksan vuotta. Henrik uskoo miehen syyttömyyteen, mutta mitä oikein tapahtui perheessä, joka oli menettänyt ainoan lapsensa onnettomuudessa pari vuotta aiemmin?


Erakkomainen Hanne ja yksinäinen Henrik toimivat työparina hyvin yhteen ja lukija pääsee jännittämään, ehtivätkö he ratkaista jutun ajoissa. Pienen tytön kohtalo on siitä kiinni.

Jatkumo - sarjakirjojen lukuhaaste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti