sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Paula Hawkins: Nainen junassa

Nainen junassa oli nuono valinta äänikirjaksi, jota kuuntelen työmatkoilla. Ihan liian jännittävä, ihan liian koukuttava. Kuinka voin jättää kirjan kesken viikonlopuksi? Pakko, koska ei tätä voi kuunnella lasten ollessa kuulolla.Rachel, alkoholisoitunut, eronnut, muistikatkoksista kärsivä nainen kulkee päivittäin junalla ja seuraa ikkunasta näkemiensä ihmisten elämään. Erityisesti hän on katselee yhtä tiettyä pariskuntaa, joka näyttää hänestä täydellisestä parilta. Heidän elämänsä näyttää täydelliseltä. Sellaiselta kuin hänen oma elämänsä ennen avioeroa. Kunnes eräänä päivänä hän näkee naisen suutelevan vierasta miestä. Pian uutiset kertovat naisen kadonneen ja Rachel alkaa epäillä hänen näkemällään miehellä olevan osuutensa tapahtumissa.

Megan, kadonnut nainen, asuu Rachelin ex-miehen Tomin naapurissa. Tarinaa kerrotaan Rachelin lisäksi välillä myös Meganin ja Tomin uuden vaimon Annan näkökulmasta. Onneksi tässä kirjassa selkeästi sanotaan, kenen suulla tarinaa milloinkin kerrotaan, niin äänikirjassakin pysyy kärryillä.

Rachel ei muista mitä on tapahtunut. Hän on ollut katoamisaikaan ainakin samalla suunnalla, mutta ei muista siitä mitään. Olisiko jotain muistettavaa?

Nainen junassa -trilleristä on tehty myös elokuva, joka kieltämättä vähän houkuttaisi sekin.


Osallistuu Helmet-lukuhaasteeseen kohtaan "keskustelua herättänyt kirja".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti